Du har överlevt en till arbetsvecka. Inga fler möten, inget mer kaffe som har stått på bordet i timtal och ser ut som (och smakar som) bläck.

Det är dags att avrunda dagen i tid för fredagsmys. Kom du ihåg din laptop, ditt lösgodis samt gravlaxen? Jättebra. Kom du även ihåg Sangiovesen? Super.

“Hejdå, trevlig helg,” säger du glatt då du lämnar kontoret.

Du skall träffa dina vänner och är nästan där. Trafikstockningen som orsakats av dagens strejk på kollektivtrafiken har gjort dig redan 45 min försenad. Den överhängande rusningstiden kommer snart att göra situationen ännu värre.

Kommer allt att ordna sig?

‘Bing’ säger hissen som skall ta dig upp, ‘pling’ säger mobilen då du stiger in.

“Hej! De sista dokumenten saknar din signatur. Mvh, Susanna.”

Det är inte läge att åka tillbaka till kontoret. Du vill verkligen inte heller missa den årliga traditionen att göra narr av Norges Eurovisionsdrag på TV.

Att febrilt komma på en lösning under den korta stunden du åker upp med hissen löser inte problemet. Det är dessutom beklagligt att alla andra styrelsemedlemmar signerat dokumentet innan de åkte iväg på en veckas semester utan telefon och internetförbindelse.

Svettpärlorna på din tinning avslöjar din växande stress.

“Ta en drink, Anders, du verkar behöva en,” säger en av dina vänner med en glimt av oro i rösten, “Jag vill presentera dig till min vän Kristina”

Hur skall du kunna starta en diskussion med Kristina? Vad skall du göra med dokumenten som inte har signerats?

Signera var du än är

Med Visma Sign kan du underteckna styrelseprotokoll, anställningsavtal, årsredovisningar etc. – var du vill, när du vill. Allt du behöver göra är att skicka signeringsinbjudan genom att ange mottagarens e-post. Mottagaren öppnar dokumentet med länken och lösenordet som kommer via e-post och/eller SMS.

Den molnbaserade signeringstjänsten erbjuder en så kallad tvåfaktorsautentisering då du vill ha extra säkerhet. Länken till inbjudan skickas via mail men lösenordet skickas via SMS. Därefter gäller det bara att läsa igenom dokumenten och fortsätta att underteckna med BankID.

Saknar någon av dem som kommer att underteckna svenska, norska, finska eller danska bankkoder? Inga problem med Visma Sign. Då kan mottagaren signera utan stark autentisering, genom att rita sin signatur på skärmen.

Det ordnar sig

Du kan även kontrollera status på signeringsinbjudan. Har alla undertecknare öppnat sin inbjudan? Har de läst dokumenten och undertecknat den? Ifall det saknas underskrifter, kan du kan skicka en påminnelse. Alla dokument lagras i företagets mappar i ett digitalt arkiv.

Med Visma Sign får du dina dokument signerade på nolltid. Spara helgens program och ta det lugnt istället.

Signera var du än är med Visma Sign. Det är en bra lösning för dig, Susanna samt för ditt sociala liv.

Öppna ett Visma Sign-Konto


Visma levererar programvara som förenklar och digitaliserar företagets kärnprocesser. Med närvaro i hela Norden samt Benelux, Central- och Östeuropa och Latinamerika är vi ett av Europas ledande mjukvaruföretag.