E-signering är en norm i företag som arbetar digitalt. Med ett program för e-signering försäkrar man sig om att processerna framskrider smidigt, men också om att kontrakten är juridiskt bindande och säkert arkiverade.

När e-signering blir allt mer normalt, blir det svårare att välja mellan olika program och deras varierande funktionaliteter samt priser.

person som använder visma sign på både dator och telefon

Nedan presenterar vi 5 orsaker till varför just våra kunder använder Visma Sign för e-signaturer och dokumenthantering.

1. Snabb att ta i bruk & lätt att förstå

Visma Sign kan tas i bruk på 5 minuter och du kan börja använda tjänsten direkt online efter att du slutfört registreringen! Programmet hittas i webbläsaren och kräver ingen långdragen installering, onboarding-schema eller flera uppstartsmöten för att tas i bruk.

Lohilo logga

“Det är förvånansvärt hur simpelt och enkelt programmet är!”

Annie Steen, Personalansvarig.

Till kundcaset »

2. Autentiserade underskrifter inom hela Norden

Stark autentisering innebär att internetbank eller mobil-ID-autentisering utgör en del av signaturen. Visma Sign möjliggör e-signering med stark autentisering i Sverige, Norge, Danmark samt Finland.

Visma Sign erbjuder autentisering med följande tjänster:

Sverige: BankID & FrejaID
Norge: bankID
Danmark: NemID & MitID
Finland: Alla de finländska bankerna samt mobilverifiering.

Ifall du skickar kontrakt utanför Norden eller för personer utan BankID, har du alltid möjlighet att välja att e-signeringen sker med svag autentisering dvs. namnteckning. Dessa följer även EU:s eIDAS-förordning och är juridiskt giltiga inom hela EU samt spårbara genom audit log.

beijer industri

“Digital signering är en förutsättning för
Beijer Industri på grund av företagets
organisationsstruktur”

Madeleine Petterson, Ekonomiansvarig på Beijer industri med kontor runtom hela Norden.

Till kundcaset »

3. Säker tjänst

Visma Signs affärsverksamhet grundar sig på att våra kunder kan lita på oss. Därför vi gör allt vi kan för att systemen som våra kunder använder ska fungera tillförlitligt och säkert.
Samtidigt möjliggör tjänstens användargrupper att du kan styra att dokument enbart syns till dem med behörlighet.

Läs mer om Visma Signs säkerhetsåtgärder här.

Kalevala

“Vi har olika mappar för försäljningen, HR, ledningen och ekonomin. En av tjänstens fördelar är att dokumenten sparas i mapparna och visas endast för behöriga personer.”

Liisa Kettinen, Säljchef.

Till kundcaset »

4. Tydlig & transparent prissättning

Visma Signs prissättning grundar sig i antalet signaturer per år som är sorterade i olika stora tjänstepaket med start från 100kr/månad för 60 signaturer/år. Vi tar ingen uppstartskostnad och programmets användning kommer inte med några gömda kostnader – du vet alltid exakt vad du betalar. I Visma Sign kan du också kontinuerligt se hur många signaturer du har kvar för året, samt uppdatera paket omgående. Du har alltid möjligheten att betala hela året på en gång – till ett förmånligare pris.

”Tjänstens transparenta och rättvisa prissättning gjorde Visma Sign till en låg-risk-lösning.
Införandet innebar inte några höga startkostnader och priset fastställs enligt användningen”

Roope Lindroos , Founder.

Till kundcaset »

5. Webbformulär hjälper dig samla in data och gör processerna smidigare

För att verkligen effektivisera sättet du får in avtal kan du med högt anpassbara formulärer samla in all den information du behöver för avtalet. Ett webbformulär kan skickas iväg som en länk eller så kan man integrera den direkt på hemsidan för smidiga beställningar. Personen som mottar formuläret fyller in informationen och bes samtidigt bekräftas sin identitet då formuläret skickas in.

Idag använder våra kunder denna funktion för sina beställningsformulär, arbetsavtal och i alla andra tillfällen där företaget måste säkert samla in kundinformation.

Webbformulär som undertecknas digitalt är en del av Visma Sign-tjänsten som standard i paket på business-nivå och högre. Läs mera om funktionen här »

Regionförbund Ishockey Norss

”Med hjälp av formulärverktyget samlar vi information om ersättningar som enkelt hanteras i samarbete med ekonomiavdelningen.

Tidigare kom alla ersättningsärenden via mail utan någon slags kategorisering. Allting har blivit så mycket lättare då vi har en helt annan struktur på processer.”

Zakarias Granlund, Regionchef.
Till kundcaset »

Visma Sign är ett smidigt och säkert program för att skicka, signera och arkivera företagets viktigaste dokument.

Vi ger dig 5 gratis signeringar.
Testa helt utan förbindelse – vi kräver inga kortuppgifter och du besluter själv ifall du vill fortsätta efter att du använt upp dina testsigneringar.


Visma levererar programvara som förenklar och digitaliserar företagets kärnprocesser. Med närvaro i hela Norden samt Benelux, Central- och Östeuropa och Latinamerika är vi ett av Europas ledande mjukvaruföretag.