Visma Sign Webblankett

En webblankett som signeras digitalt för företag

Använd Visma Sign-webblanketten då du behöver en webblankett för ditt företag och du måste vara säker på identiteten av den som fyller i blanketten.

Testa gratis

Är du redan kund hos Visma Sign Logga in

SKÖT OM ÄRENDEN SMIDIGT

Webblanketter med Visma Sign

Med en blankett som signeras digitalt är det enkelt för dina kunder, dina partners och dina anställda att sköta ärenden. Blanketten kan användas var och när som helst med den enhet som man helst vill använda. Uppgifterna på blanketten är omedelbart tillgängliga för ditt företag eller din förening.

Jämfört med pappersblanketter kan du snabbt uppdatera kundupplevelsen till detta millennium.

Smidigare affärsverksamhet med hjälp av webblanketten

Till Visma Sign hör en kostnadsfri webblankett som signeras digitalt. Blanketten är tillgänglig till företag som utnyttjar tjänsten Visma Sign. Med den elektroniska blanketten går arbetet för den som fyller i blanketten och den som behandlar informationen betydligt snabbare.

Gör blanketterna för försäljning, personaladministration, inköp, kundtjänst och förvaltning elektroniska utan separata datasystemprojekt.

Skapa den blankett du behöver

Med Visma Sign Forms skapar du en proffsig webblankett utan kodningsfärdigheter på bara några minuter. Du kan lägga till blanketten omedelbart t.ex. på ditt företags webbplats eller din webbutik.

Obegränsat med användningsändamål

Orderblanketter, godkännanden av villkor, fullmakter, förfrågningar om kunduppgifter enligt GDPR, uppsägningar av ansökningar eller tjänster. Digitalisera blanketter som kräver signering enkelt.

Behöver inte separat ibruktagning

Webblanketterna ingår i tjänsten Visma Sign och är tillgängliga till alla företagskunder. Du kan skapa webblanketter enligt dina behov – obegränsat.

Överför uppgifterna till externa system

Uppgifter som matats in på webblanketter kan enkelt överföras även till externa system såsom kundhanteringssystem, medlemsregister och olika databaser.

Smidig integration

Utöver webbplatser är webblanketten enkel att integrera direkt till det system eller den tjänst som du önskar.

Säker och pålitlig

Med Visma Sign-webblanketten samlar du in även känsliga uppgifter i enlighet med dataskydds- och datasäkerhetskraven.

VANLIGA FRÅGOR

IDENTIFIERING

 • Vad är en blankett som signeras digitalt?

  Med en blankett som signeras digitalt avses en blankett som användaren fyller i digitalt t.ex. via en webbplats eller en direktlänk. För att användaren ska kunna skicka blanketten ska hen identifiera sig t.ex. med hjälp av bankkoder (stark identifiering).

 • Hur kan jag skapa Visma Sign-webblanketter?

  Alla företagsanvändare av Visma Sign kan skapa Sign-webblanketter utan någon separat tilläggsavgift.
  Logga in på tjänsten Visma Sign och välj webblanketter på menyn.

 • Hur skapar man en webblankett?

  Webblanketten skapas med en lättanvänd ’dra och släpp’-editor (Drag & Drop). Du behöver alltså inga kodningsfärdigheter eller tidigare erfarenhet av skapande av webblanketter.

IDENTIFIERING

 • Är blanketterna bindande? Kan jag använda en blankett t.ex. för tecknande av avtal?

  Ja det kan du! En blankett som signeras digitalt är juridiskt helt bindande. Stark identifiering i samband med att blanketten skickas in fungerar på samma sätt som t.ex. identifiering i nätbanken. Användaren signerar blanketten digitalt på samma sätt som om hen skulle skriva under en pappersblankett.

 • Vilka personuppgifter kan jag samla in om användare? Hur hålls uppgifterna säkra?

  För signering av blanketten ombeds den som fyllt i blanketten att ange sin fullständiga personbeteckning. Personbeteckningen sparas emellertid inte i tjänsten i en identifierbar form. Ytterligare information om de uppgifter som sparas i tjänsten Visma Sign

  Om du på blanketterna samlar in känsliga personuppgifter eller uppgifter som annars är konfidentiella, bör du i blankettens inställningar välja att den inte ska skickas via e-post efter signeringen. Inom tjänsten Visma Sign sköts uppgifternas dataskydd i enlighet med tjänstens dataskyddscertifikat, och blankettens innehåll är inte synligt för andra än det företag som äger blanketten och den som signerar blanketten.

PRISSÄTTNING

 • Vad består priset av?

  Tjänstens pris är bundet till Visma Sign-prislistan och ifyllandet av en blankett motsvarar en använd signatur. Se närmare detaljer direkt på prissättningssidan.

 • Kostar tjänsten något för användaren?

  Att använda tjänsten är alltid gratis för blankettens användare, dvs. den som signerar blanketten.